Näin valitset oikean aurinkosuojatuotteen

Näin valitset oikean aurinkosuojatuotteen

Aurinko paistaa ja kesä on täällä - on aika nauttia auringosta ja tehdä suunnitelmia rantapäiville ja ulkoiluun. Mutta ennen kuin sukellat aurinkoon, on tärkeää muistaa, että auringon säteet voivat olla haitallisia ihollesi, jos et suojaa sitä oikein. Tämä tarkoittaa tietysti oikean aurinkosuojatuotteen valitsemista. Kuinka valita juuri sinun ihollesi ja käyttötarkoitukseesi sopiva aurinkosuojatuote?

Sekaiholle

Jos sinulla on sekaiho, jossa on sekä kuivaa että rasvaista aluetta, sinun kannattaa valita aurinkovoide, joka on öljytön tai kevyt. Valitse tuote, joka on suunniteltu erityisesti kasvojen ihon tarpeisiin, sillä se imeytyy helposti ja ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

Kokeile tätä: 

ACO Sun Face Fluid SPF 50+ Mattifying hajusteeton aurinkovoide kasvoille

Akneiholle

Onko sinulla epäpuhdas tai akneen taipuvainen iho - ja kyllä, voit käyttää aurinkosuojatuotetta, vaikka sinulla olisi akne! Valitse kuitenkin tuote, joka on öljytön, ja vältä tuotteita, jotka sisältävät hajusteita tai muita ihoa ärsyttäviä ainesosia. Akneiholle aurinkosuojatuotetta valitessa on erityisen tärkeää valita tuote, joka on suunniteltu epäpuhtaalle kasvojen iholle.

Kokeile tätä:

DUCRAY Keracnyl UV50+ aurinkosuojavoide epäpuhtaalle iholle

Ikääntyvälle iholle

Ikääntyvä iho kaipaa aurinkosuojaa aivan yhtä paljon kuin nuorempi iho. Valitse tuote, joka sisältää antioksidantteja, kuten C-vitamiinia tai E-vitamiinia, jotka auttavat torjumaan ikääntymisen merkkejä. Valitse myös aurinkosuojatuote, joka on suunniteltu kosteuttamaan ihoa, jotta se näyttää terveemmältä ja nuorekkaammalta.

Kokeile tätä: 

LIERAC Sunissime Energizing Protective Fluid SPF 50+ aurinkovoide kasvoille

Kuivalle iholle

Kun etsit aurinkosuojatuotetta kuivalle iholle, etsi voiteita, jotka sisältävät kosteuttavia ainesosia. Kuiva iho on altis auringon UV-säteilyn aiheuttamille vaurioille, joten on tärkeää valita kosteuttavia ainesosia sisältävä voide korkealla SPF-suojalla. Näin voit suojata ihoa auringolta samalla, kun kosteutat sitä.

Kokeile tätä:

CERAVE Facial moisturing lotion SPF50 kosteusvoide normaalille ja kuivalle iholle

Lapsen iholle

Lapsen iho on erittäin herkkä ja kaipaa erityistä huomiota auringossa. Valitse aurinkosuojatuote, joka on suunniteltu lapsille, ja pienille lapsille mieluummin fysikaalisen suojan sisältävä valmiste. Muista lisätä aurinkosuojaa riittävän usein ja tarpeeksi, etenkin jos lapsi ui tai hikoilee ulkoillessaan.

Kokeile tätä:

ALGA MARIS aurinkovoide lapsille SPF 50+

Urheilijalle

Urheilijan aurinkosuojatuotteen tulee olla erityisesti suunniteltu kestämään hikoilua ja kovaa fyysistä rasitusta, joka liittyy urheiluun ja aktiiviseen elämäntyyliin. Aurinkosuojalta vaaditaan laajan spektrin suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan, kun ulkoilu tapahtuu keskipäivällä UV-säteilyn ollessa kovimmillaan. Tuotteen tulee imeytyä nopeasti ihoon, eikä saa jättää tahmaista tunnetta liikuntasuorituksen jatkuessa.

Vedenkestävä aurinkosuoja uidessa

Kokeile tätä:

AVENE Sun Sport Fluid 50+ veden- ja hikoilunkestävä aurinkosuoja

Muista kuitenkin, että aurinkosuoja on vain yksi osa kokonaisvaltaista ihonhoitorutiinia. Muista pestä ihoasi hellävaraisesti, kosteuttaa sitä säännöllisesti ja välttää liiallista altistumista auringolle. Näin voit varmistaa, että ihosi pysyy terveenä ja kauniina vuoden ympäri.

Muista myös, että jokainen iho on erilainen. Älä siis anna muiden ihmisten mielipiteiden tai kokemusten vaikuttaa liikaa omaan ihonhoitorutiiniisi, vaan valitse juuri sinulle sopiva aurinkosuojatuote.

Aurinkosuojatuotteet erityisiin ongelmiin

Joskus iho tarvitsee ihan erityistä suojaa auringolta. Valitse silloin juuri tähän ongelmaan kehitetty aurinkosuojatuote.

Kokeile näitä:

Pigmenttiläiskät

EUCERIN Pigment control sunfluid SPF50 aurinkovoide pigmenttimuutoksiin

Aurinkoallergia

ACO Sun lotion intolerance SPF50 aurinkoherkälle iholle

Epätasainen ihonsävy

BABE Super fluid color sunscreen spf50 sävyttävä aurinkosuojavoide

Herkät alueet (arvet, huulet)

FILLERINA Sun beauty sun stick SPF50+ aurinkosuojapuikko herkille alueille

Oikean aurinkosuojatuotteen valittuasi voit suunnata rohkeasti kohti auringonpaistetta ja nauttia kesäpäivistä täysin siemauksin!

Takaisin blogiin