Kuorsaus - voiko sitä hoitaa?

Kuorsaus - voiko sitä hoitaa?

Kuorsaaminen on yleinen vaiva, joka voi häiritä sekä kuorsaajaa että hänen vieressään nukkuvia ihmisiä. Onneksi on olemassa muutamia keinoja, joilla voi hoitaa kuorsausta ja parantaa unenlaatua. Tässä annamme vinkkejä miten voit itse hoitaa omaa kuorsaustasi.

1. Muuta nukkumisasentoasi
Helpommin sanottu kuin tehty, mutta nukkumisasento voi vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka voimakkaasti kuorsaat. Jos kuorsaat selälläsi, kannattaa kokeilla nukkumista kyljellä tai vatsallaan. Tämä voi auttaa avaamaan hengitysteitä ja vähentää kuorsaamista. Saatavilla on myös apuvälineitä tai tyynyjä, jotka ohjaavat nukkumaan selällään ja siten auttavat kuorsauksen vähentämistä.

2. Pidä paino kurissa
Ylipaino voi lisätä kuorsaamisen riskiä, sillä se voi aiheuttaa ylimääräistä painetta kurkun alueelle ja vaikeuttaa hengittämistä. Pidä paino kurissa terveellisellä ruokavaliolla ja liikunnalla.

3. Vältä alkoholia ja tupakointia
Alkoholi ja tupakointi voivat molemmat lisätä kuorsaamisen riskiä. Tupakointi ärsyttää kurkun limakalvoja ja voi aiheuttaa turvotusta, mikä vaikeuttaa hengittämistä. Alkoholi taas rentouttaa kurkunpään lihaksia ja voi lisätä kuorsaamista.

4. Käytä nenäteippiä tai nenäsuihketta
Jos kuorsaat nenäonteloiden ahtautumisen takia, voit kokeilla nenäteippiä tai nenäsuihketta. Nämä tuotteet voivat auttaa avaamaan nenäontelot ja helpottaa hengittämistä.

5. Käytä kuorsauskiskoa
Kuorsauskisko on erityisesti suunniteltu apuväline, joka auttaa pitämään hengitystiet auki nukkuessa. Kisko asetetaan suuhun ja se siirtää alaleukaa hieman eteenpäin, mikä auttaa avaamaan hengitysteitä.

6. Keskustele lääkärin kanssa
Jos kuorsaaminen jatkuu pitkään eikä mikään keino tunnu auttavan, kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Joissain tapauksissa kuorsaaminen voi johtua uniapneasta tai muista sairauksista, jotka vaativat lääkärin hoitoa.

Kuorsaukseen on siis olemassa useita eri hoitoja. Kokeile eri keinoja ja etsi se, joka toimii parhaiten juuri sinulle. Jos kuorsaaminen jatkuu pitkään eikä mikään keino tunnu auttavan, kannattaa keskustella lääkärin kanssa mahdollisten sairauksien poissulkemiseksi ja löytääkseen tarvittaessa sopivan hoitokeinon. Tärkeintä on kuitenkin huolehtia hyvästä unenlaadusta ja yrittää löytää ratkaisu kuorsaamisongelmaan, jotta voit nukkua paremmin ja herätä virkeänä joka aamu.

Tutustu kuorsauksen hoitoon tarkoitettuihin tuotteisiin ja kysy lisää farmaseuteiltamme mikäli tarvitset apua juuri sinulle sopivan tuotteen valinnassa!

Takaisin blogiin